25 – 27 setembre: Reunió final de la xarxa de projectes sobre el canvi climàtic a les muntanyes europees: Climate Impact Research and Response Coordination for a Larger Europe – MOUNTain Group

El grup ECOFUN (Functional Ecology and Global Change) del CTFC-UdL junt al coordinador del CIRCLE-2, Markus Leitner (Environment Agency Austria), van organitzar la reunió final de la xarxa de projectes sobre el canvi climàtic a les muntanyes europees ERA-NET CIRCLE-2 MOUNTain.

Les jornades van tenir lloc els dies 25, 26 i 26 de setembre a la secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, comptant amb l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic com a co-organitzadora.

La ponència inaugural va ser feta pel secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Dr. Josep Enric Llebot, juntament amb la professora Maria Teresa Sebastià, cap del grup ECOFUN i el Dr. Markus Leitner, coordinador del CIRCLE-2 MOUNTain Group.

CIRCLE-2 MOUNTain Group: Climate Impact Research and Response Coordination for a Larger Europe – MOUNTain Group, és la xarxa encarregada de l’aproximació entre els resultats de la recerca sobre els impactes del canvi climàtic a les zones muntanyenques i els responsables polítics. Per a més informació sobre aquest projecte, feu click aquí.

En aqueste jornades es van presentar resultats de projectes dels Alps, Carpats, Pirineus, i Muntanyes de Suècia i d’Àsia Central; CAMELEON, sobre dinàmica de carboni en ecosistemes de muntanya segons el clima i l’ús de sòl, amb participació del grup ECOFUN; ARNICA sobre riscos d’inestabilitat de pendents i canvi climàtic als Alps; EURAS-CLIMPACT sobre l’impacte del canvi climàtic i dels riscos a glaceres als Alps i a muntanyes de Suècia i d’Àsia Central; i el projecte ChangingRISKS sobre riscos d’esllavissades com a resposta al canvi global en zones de muntanya.

MEMORIA GRÀFICA

Ponènica inaugural de les jornades. María Teresa Sebastià (CTFC-UdL), Josep Enric Llebot (secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya) i Markus Leitner (EA Austria).

Asstents a la reunió.

Be Sociable, Share!